[ Beginpagina | IJsbode]

Schaatstoertochten op natuurijs


Als vereniging zijn we voorbereid op een lange periode van natuurijs. Mocht de hoop daarop uitkomen, dan richten wij ons op de volgende natuurijsactiviteiten:

  Voor de voorgenomen activiteiten op beide vijvers zoeken wij nog een paar vrijwilligers die willen meehelpen bij het maken en bijhouden van een baan en mee willen helpen met het organiseren van schaatsactiviteiten op de vijvers.

Aanmelding daarvoor graag bij Fokko van Hulten (045-5717782).

============================================

 Schaatsen winter 2008/2009

Voor meer informatie kijk op onze website http://ijsvogelszuidlimburg.nl/

 

 

 

==============================================

Jullie kunnen ook bij Fokko terecht voor het gezamenlijk vervoer naar toertochten. Informatie over het deelnemen aan toertochten zal ook op deze Internet-pagina worden gezet.

 

Schaatsen op Strijthagen. Laatste wedstrijden op natuurijs in 1996.


Toekomstige Schaatstoertochten met de "IJsvogels" op Natuurijs

 

Voor belangstellenden voor natuurijstochten willen we graag een lijst samenstellen van potentiele deelnemers die telefonisch op de hoogte gebracht willen worden wanneer tochten door de vereniging georganiseerd worden.

Net als vorig jaren wil de vereniging weer bustochten organiseren naar locaties in West en Noord Nederland als daar t.z.t. schaatstochten georganiseerd worden. Omdat het meestal pas kort van te voren duidelijk is of we kunnen schaatsen en waar tochten gehouden worden, is het van belang dat belangstellenden hun naam opgeven. De bedoeling is dat als er een tocht georganiseerd wordt, de vereniging mensen op deze lijst enkele dagen van te voren belt om te informeren of ze mee willen. In principe zal een tocht in de buurt worden gekozen om de reistijd te beperken. We moeten denken aan bestemmingen zoals de Molentocht in de Alblasserwaard/Kinderdijk of een tocht in Utrecht.

Natuurijstochten in Overijssel en Friesland zijn zeker een uur extra rijden en zullen alleen onder speciale omstandigheden aantrekkelijk zijn. Dit kan in overleg.

De kosten per persoon zullen ca E30,- bedragen als de bus vol zit en als de olieprijs niet te veel stijgt. Voor verre bestemmingen kan dit iets hoger worden. Afstanden bij de meeste tochten variŽren van 10 km tot meer dan 50 km. Normaal gesproken zullen er genoeg mensen meegaan zodat er schaatsers in iedere categorie kunnen meedoen.

Informatie die nodig is zijn: naam, adres, woonplaats en telefoon huis/werk.

Ed Roerdink tel. 046-4752905

Fokko van Hulten tel. 045-5717782De Schaats en hardrijvereniging "de IJsvogels " heeft leden over heel Zuid-Limburg. Is lid van de KNSB .
Meer schaatsvereniging IJsvogels info
Laatste update: 13 maart, 2010